Ei bine,este vorba despre o prajitura cu o foaie frageda,gen biscuit,un strat generos de capsune inobilate cu niscai miere si un strat subtirel de pandispan din pesmet.
Se mananca rece,de fapt foarte rece,dupa ce a stat la frigider cateva ore,stiu ca poate o sa fiti tentati sa o gustati asa calda,aburinda,dar o sa fiti oarecum dezamagiti,va fi doar o toropeala fierbinte si nimic mai mult.E si mai buna cu frisca,ciocolata sau inghetata.Asta ramane la alegerea voastra.Si inca un mic sfat:Nu fiti zgarciti(asa cum am fost eu),cumparati capsune mari,frumoase,putin dulci,carnoase,nu zemoase,caci altfel riscati sa-si lase prea multa zeama si sa iasa un pic mai "altfel"...In rest...Pofta buna!


Ingrediente:


Pt foaie:

    300 gr faina 100 gr untura sau 150 gr unt 3 linguri de zahar 1/2 plic praf de copt 2-3 lg smantana sau iaurt gras 1 galbenus un praf de sare

Pentru umplutura:

    1 kg de capsuni carnoase, nu zemoase un pic de miere sau 2-3 lg zahar
     

Mod de preparare:

 

Pentru foaie, amesteci toate ingredientele, framanti bine aluatul, din care intinzi o foaie intr-o tava care sa aiba marginile ridicate. Asezi apoi capsunele si le presari cu zahar sau miere. Apoi prepari un pandispan din pesmet, cu 3 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar,1/2 plic praf de copt si 4 albusuri batute bine,peste care presari 5 linguri cu varf de pesmet. Torni compozitia peste capsune si bagi prajitura in cuptor pt 40 min,la foc mediu. Se orneaza si se taie in patrate dupa ce s-a racit.!

 

Mai multe retete puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com