Ei bine,este vorba despre o prajitura cu o foaie frageda,gen biscuit,un strat generos de capsune inobilate cu niscai miere si un strat subtirel de pandispan din pesmet.
Se mananca rece,de fapt foarte rece,dupa ce a stat la frigider cateva ore,stiu ca poate o sa fiti tentati sa o gustati asa calda,aburinda,dar o sa fiti oarecum dezamagiti,va fi doar o toropeala fierbinte si nimic mai mult.E si mai buna cu frisca,ciocolata sau inghetata.Asta ramane la alegerea voastra.Si inca un mic sfat:Nu fiti zgarciti(asa cum am fost eu),cumparati capsune mari,frumoase,putin dulci,carnoase,nu zemoase,caci altfel riscati sa-si lase prea multa zeama si sa iasa un pic mai "altfel"...In rest...Pofta buna!
Ingrediente:
Pt foaie:
300 gr faina
| 100 gr untura sau 150 gr unt
| 3 linguri de zahar
| 1/2 plic praf de copt
| 2-3 lg smantana sau iaurt gras
| 1 galbenus
| un praf de sare
Pentru umplutura:
1 kg de capsuni carnoase, nu zemoase
| un pic de miere sau 2-3 lg zahar
Mod de preparare:
Pentru foaie, amesteci toate ingredientele, framanti bine aluatul, din care intinzi o foaie intr-o tava care sa aiba marginile ridicate. Asezi apoi capsunele si le presari cu zahar sau miere. Apoi prepari un pandispan din pesmet, cu 3 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar,1/2 plic praf de copt si 4 albusuri batute bine,peste care presari 5 linguri cu varf de pesmet. Torni compozitia peste capsune si bagi prajitura in cuptor pt 40 min,la foc mediu. Se orneaza si se taie in patrate dupa ce s-a racit.!
Mai multe retete puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |