Dificultate: redusa

Ingrediente:

    200 g faina 50 g fulgi de ovaz 2 linguri zahar 1 zahar vanilat 100 g unt 3 galbenusuri 1 lingura rom 1 praf de sare 

Umplutura:

    750 g struguri albi 4 albusuri 1 lingura zahar 4 linguri fulgi de ovaz zahar pudra

Mod de preparare:

Amestecati faina cu fulgii de ovaz, faceti o gropita la mijloc, puneti toate celelalte ingrediente si framantati. Aluatul astfel preparat se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la rece. Apoi il intindeti intr-o tava rotunda si il lasati sa se coaca  15 minute in cuptorul incins. Pastrati cateva boabe de struguri pentru ornat, iar restul - taiati in doua si fara seminte - presarati peste aluat. Bateti albusurile spuma, adaugati  zaharul si fulgii de ovaz si intindeti peste boabele de struguri. Decorati tarta cu boabe de struguri, mai lasati 20 de minute la cuptor si cand e gata presarati cu zahar pudra.