2 / 6

Inghetata de zmeura

Ingrediente necesare pentru inghetata de zmeura:

 

  • La un kilogram de zmeura
  • - 250 gr. zahar
  • - 500 ml frisca lichida

Mod de preparare inghetata de zmeura:

Punem zmeura intr-un bol cu apa, o spalam cu miscari….delicate dupa care o mai lasam nitel ca sa se curete de toate eventualele gaze, viermisori si alte vietuitoare ce isi faceau veacul pe acolo.

Scurgem zmeura de apa si o zdrobim bine, euuna am fost foarte eficienta, terciuind-o cat ai zice peste in robot. Apoi am dat pireul de zmeura prin sita, mestecand cu o lingura ca sa scap de sambureii enervanti si sa raman doar cu pulpa de fructe delicioasa.

Next step: am turnat zaharul in pireul de zmeura (eu ii zic pireu dar arata mai degraba ca ….o supa crema) si am amestecat constiincios pana cele doua ingrediente “s-au imprietenit la catarama”.

Am batut frisca pana a stat teapana si am amestecat-o cu pireul de zmeura.

Am turnat compozitia intr-o galetusa de smantana, am bagam la congelator trei ore, timp in care din jumatate in jumatate de ora am scos vasul si am amestecat constiincios ca sa nu se formeze ace (regula de aur pentru oricine gateste inghetata fara masina de inghetata ).

Servita cu nitica menta, biscuiti, piscoturi si ce va mai place. Cum e nitel acrisoara de la fructe, nici nu-ti mai trebuie altceva intr-o zi caniculara de vara.

Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri