Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluatul:
Crema:
Glazura:
Ornare:
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul pentru foi. Se bat albusurile spuma, adaugand treptat zaharul. Se s-a ingrosat, se adauga migdalele macinate fin si se amesteca. Se coc 3 foi pe dosul tavii si se lasa la racit. In acest timp se poate prepara crema. Se freaca untul spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat , pana cand se obtine o compozitie cremoasa, dupa care se adauga faina.Se fierbe laptele, se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se pune vasul la bain-marie, la foc potrivit. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga untul. Se amesteca bine. Cu aceasta crema se umplu foile. Pentru glazura, se bate albusul spuma, adaugand treptat zaharul si zeama de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura. Ciocolata neagra se topeste. Se orneaza prajitura cu ciocolata topita si fructele de padure, dupa imaginatia fiecareia.
Sursa foto : nola.agent