O reteta gustoasa de tarta cu ciocolata

Un deliciu fin cu ciocolata, dupa o reteta de Laura Calder. O tarta simpla, eleganta, cremoasa, de vis!

Ingrediente:


Aluat:
2 galbenusuri, 125 g zahar pudra, 125 g unt, 250 g faina, 2 linguri lapte rece, un praf de sare, esenta de vanilie.

Umplutura: 100 g lapte, 200 ml smantana lichida, 200 g ciocolata amaruie, 1 ou, 1 galbenus, 50 g zahar, esenta de rom.

Preparare:

Aluat: Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

Crema: Intr-un vas pe foc, se amesteca laptele si smantana si se aduc la temperatura de fierbere. Se da deoparte vasul, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de rom. Peste ele se toarna crema fierbinte, adaugata in fir subtire si mixand in continuare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Asamblarea: Se intinde aluatul in strat subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura si se coace in cuptorul bine incins, timp de 20-25 minute. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata si servita. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si frunze proaspete de menta.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri