Dificultate: redusa

Ingrediente:

    1 iaurt (125 g) 3 oua 125 ml ulei 250 g zahar 325 g faina 2 lingurite praf de copt

Glazura de ciocolata:

    50 g unt 100 g cacao 1 praf de sare 80 ml lapte 1 1/2 lingurita esenta de vanilie 35- g zahar pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste dinainte cuptorul. Intr-un castron se toarna iaurtul, apoi se adauga uleiul si zaharul si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt si se continua amestecarea pana se obtine o compozitie omogena. Se unge cu ulei o tava rotunda si se toarna compozitia. Se lasa la cuptor 35-40 de minute. In acest timp se pregateste glazura. Praful de cacao se dizolva in 80 ml de apa, la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga sare, vanilie si lapte si se amesteca bine. Untul se topeste intr-un tigaie si se adauga peste compozitia de cacao. Se amesteca cu viteza medie pana devine cremos si neted. daca nu este destul de cremos, se mai adauga putin lapte. Glazura de intinde uniform peste prajitura si se serveste calda.

 

Sursa foto: Zoonie