Dificultate: redusa
Ingrediente:
1 kg de cartofi
| 750 g caise (16-17 bucati)
| 200 g faina
| 2 oua
| sare
| 1/2 lingurita scortisoara
| 8 linguri de unt
| 16 cubulete de zahar
| 6 linguri pesmet
| zahar pudra
Mod de preparare:
Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja, pentru 20-30 minute. Caisele se spala si se oparesc in apa clocotita. Se scurg de apa, se curata de coaja, apoi se taie pe jumatate si se scot samburii. Cartofii se scurg de apa, se decojesc, dupa care, cat sunt calzi, se dau prin presa de cartofi. Se amesteca faina si ouale cu cartofii, apoi se adauga sare si scortisoara. Se topesc 3 linguri de unt, care se amesteca cu compozitia de cartofi. Se modeleaza un rulou de circa 5 cm grosime, care se imparte in 16-17 bucati (in functie de numarul de caise). Se aplatizeaza fiecare bucata. Jumatatile de caise se inteapa cu o furculita, iar in fiecare se introduce un cub de zahar. Se formeaza din nou caisele intregi cu celelalte jumatati si se invelesc in aluat. Se modeleaza galustile, dupa care se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se lasa sa fiarba cam 10-15 minute pana se ridica la suprafata. Se scot galustile si se lasa sa se scurga. Se topeste restul de unt in tigaie, se adauga pesmetul si se lasa sa se rumeneasca usor. Galustile se tavalesc prin pesmet, apoi prin zahar pudra si se servesc.
Sursa foto: *tamara*
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|