Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola – ingrediente:
200 gr ciuperci
| 250 gr paste
| 100 gr gorgonzola
| 2 linguri smantana
| 100 ml lapte
| 1/4 lingurita oregano
| sare
| piper
| 3 litri apa
| 2 linguri ulei
Din aceste ingrediente vor iesi 4 portii de paste cu ciuperci si sos de gorgonzola.
Timpul de preparare al acestei retete este de 15 min.
Modul de preparare a retetei de Paste cu ciuperci si gorgonzola:
1. Pentru inceput, punem intr-o oala apa uleiul si sarea la fiert pentru a pune pastele. Avantajul pastelor luate de noi este ca le fierbem doar 5 min si sunt gata ( firma de porductie este Agnesi si se cheama Festaiola, exact cu arata in poze). Intr-o tigaie punem ciupercile tocate marunt cu putin ulei si le lasam 5 minute sub capac. Apoi adaugam si gorgonzola, mestecam continuu, la un foc potrivit pana se topeste toata.
2. Cand incepe sa fiarba apa, punem pastele, iar peste gorgonzola topita punem laptele si lasam 1 minut pana incepe sa fiarba. Stingem ochiul aragazaului si adaugam smantana, oregano, sare si piper dupa gust. Sosul este gata!
3. Trecem pastele printr-un jet de apa rece si le punem in tigaie impreuna cu sosul. Mestecam bine si le servim imediat.
Va urez pofta mare si buna la aceste paste cu ciuperci !
Tips: Aceste Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola se vor servi imediat ce se scot de pe aragaz, deoarece sosul de gorgonzola se intareste destul de repede.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|