Dovlecei cu smantana, o gustare usoara si foarte sanatoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1.5 kg dovlecei
  • 75 ml ulei
  • 100 g ceapa
  • 75 g faina
  • 1 legatura marar
  • 10 ml otet
  • sare
  • 25 g zahar

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Dovleceii se calesc in ulei cu putin apa. In ulei ramas se caleste ceapa si faina dizolvata in 10 ml apa. Se adauga cam 1 l de apa si se lasa la fiert cam 10 minute. Peste sosul obtinut se adauga dovleceii, zaharul, otetul, sare si se mai lasa la fiert cam 10 minute. Spre final, se adauga smantana si se trage vasul de pe foc. Se presara deasupra marar tocat.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dovlecei cu smantana.