O ciorba de fasole boabe delicioasa facuta cu oase afumate si bors acru de putina. O delicatesa venita din vechile datini romanesti.
Ingrediente necesare pentru Ciorba de fasole boabe:
250 g fasole boabe albe
| cateva oase afumate(3-4)
| 2 rosii
| 2 ardei grasi
| 1 ceapa
| 2 morcovi
| 2 pastarnaci
| 2 radacini patrunjel
| o legatura loboda
| o legatura patrunjel
| o legatura leustean
| o ceasca suc de rosii
| tarhon
| 500 ml bors acru de putina
| sare, piper
Ciorba de fasole boabe - Mod de preparare:
Fasolele se pun la inmuiat intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore pana se umfla, apoi le punem la fiert in apa cu sare.Scurgem apa de 2 sau 3 ori.
Intr-o oala punem putin ulei , adaugam ceapa spalata si tocata marunt apoi restul de legume spalate si tocate. Separat dam un clocot la cateva oase de afumatura si apoi le adaugam in oala peste legume.
Adaugam apa cat se le acopere si lasam la fiert.
Cand sunt aproape fierte legumele se adauga fasolea, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam borsul acru de putina(dupa gustul fiecaruia), o lingurita de tarhon , sucul de rosii, sarea si piperul si lasam sa fiarba.
Cand ciorba de fasole este gata presuram deasupra leusteanul taiat marunt.
Pofta buna la acesta ciorba de fasole ce poate fi servita alaturi de ceapa verde!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|