Ingrediente:

    200 gr unt  200 gr zahar 2 galbenusuri 400 gr faina 200 gr bucati de nuca jumatate de borcan de dulceata de capsuni

 

Mod de preparare:

 


1. Frecati bine untul cu zaharul pana obtineti o consistenta pufoasa. Adaugati apoi galbenusurile, continuati amestecarea. Apoi incepeti sa adaugati incet faina amestecata cu nucile.

2. Impartiti aluatul in jumatate. Jumatate de aluat lasati-l la congelator pentru 20-30 de minute.

3. Cealalta jumatate intindeti-o intr-o tava unsa in prealabil cu putin unt. Daca e nevoie lucrati cu mainile usor umezite. Intindeti peste aluat dulceata.

4. Scoateti de la congelator restul de aluat si faramitati-l peste prajitura. Nu trebuie sa acopere la perfectie, pentru ca la cuptor ele oricum se vor uni.

5. Dati la cuptor macar 30 de minute sau pana cand se rumeneste crusta de deasupra.

6. Lasati sa se raceasca si taiati in cubulete. Sunt foarte rezistente si merg atat ca desert, dar si ca gustari.

 

 

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com