Initial am intrat in bucatarie hotarata sa fac o portie zdravana de AOP. Dar, spre rusinea mea, am descoperit ca patrunjelul era cam lipsa si in camara am gasit doar vreo 3 catei de usturoi, total insuficienti pentru niste AOP ca la carte.
Asa ca am schimbat tactica si am incropit repede alta reteta, in care a sfarsit si legatura de sparanghel proaspat pe care am gasit-o in piata, niste rosii in prag de expirare, cativa creveti + niste frunzulite de busuioc jumulite din ghiveci.
Se fac ultra-repede si usor si sunt numai bune de impartit cu prietenii:
Caleste in 3 linguri de ulei de masline 3 catei de usturoi 1 minut, apoi adauga sparanghelul spalat (dupa ce-i rupi partea fibroasa - indoaie-l, se va rupe singur unde trebuie). Lasa sparanghelul si usturoiul sa se distreze cateva minute impreuna in tigaie si apoi arunca peste o mana de creveti.
Dupa inca 3-4 minute la foc iute, toarna peste 2-3 rosii tocate si mai lasa totul sa bolboroseasca 5 minute. La sfarsit, agauga in tigaie si pastele fierte al dente + cateva frunzulite de busuioc rupte. Mie imi place sa mai las pastele+sosul pe foc cateva minute, ca pastele sa absoarba all the goodness si sa devina extra-aromate.
Cu niste parmezan deasupra, sunt perfecte!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor