Dificultate: redusa

Ingrediente:

    25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese 25g caise  25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusuri 125g zahar praf coaja rasa de lamaie si portocale


Mod de preparare:

Fisticul, nucile si alunele se toaca marunt. Se amesteca apoi cu coaja rasa de lamaie si de portocala. Intr-un castron se amesteca ghimbirul, ciresele si strugurii. Separat se freaca urda cu esenta de vanilie si se adauga peste fructe. Galbenusurile se bat cu zaharul, pana cand se obtine o spuma ce se pune la bain-marie, la foc potrivit si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se turna compozitia peste amestecul obtinut anterior. Se tapeteaza o tava cu folie si  se toarna compozitia rece in tava. Se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se acopera compozitia cu folie si se da tava la congelator pentru o noapte. Se scoate apoi compozitia din tava, se inlatura folia si se orneaza inghetata cu frisca, cirese.