O reteta gustoasa de tocanita din pipote si inima de pui

Ceapa si ardeiul se calesc intr-o cratita de inox, cu fundul gros, la foc iute, impreuna cu pipotele si inimile de pui, in untura de pasare. Se pune sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate. Calirea se face pana carnea isi schimba culoarea si devine alba, iar ceapa se moaie putin. Se amesteca cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde ceapa de fundul cratitei.

Se adauga, in cratita, cartofi rosii, curatati de coaja, intregi sau taiati in bucati mai mari. Se acopera cu apa fiarta si se fierbe 30-40 minute, cu capacul pus pe cratita, la foc potrivit.

Se adauga cativa catei de usturoi, intregi, 2 frunze de dafin si o crenguta de cimbru uscat.

Rosiile inghetate (din cele puse la congelator, in toamna) se pun sub un jet de apa calduta, se decojesc si se taiate felii. Rosiile se aseaza in strat peste carnea si cartofii din cratita.

Se continua fierberea, la foc potrivit, pana s-a fiert carnea. Se presara patrunjel si frunze de busuioc verde, tocate fin. Tocanita se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda si castravete murat.

Un pahar de vin alb, demisec, rece, asigura buna dispozitie a mesenilor. Gospodinele vor fi fericite daca mai cereti o portie. :P

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Chiar daca retetele pe care le pregatiti va aduc aminte de lucruri, nu tocmai placute, nu faceti o tragedie din acest lucru. Oricum nu mai conteaza, s-au petrecut deja si ati depasit momentul. Ce rost ar avea, sa renuntati, sa pregatiti si sa mancati ceva gustos, numai pentru ca va aduceti aminte de ceva nu tocmai placut voua ? Oare, ce ne-am face noi oamenii, daca nu am uita si mai ales, daca nu am ierta ?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri