Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente:
Blatul: 7 oua, 5 linguri apa, 12 linguri faina, 12 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, un praf sare.
Crema: 1 cana zahar(250 g), 3 oua, 2 linguri cacao, 200g unt.
Pt insiropat: 250 ml cafea tare si dulce(eu am folosit jakobs).
Pt glazura: 5 patratele ciocolata menaj, 5 linguri cafea, 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare:
Preparam blatul asa: Batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1 praf de copt si continuam sa batem spuma tare. Acum adaugam 5 linguri de apa si cele 12 linguri zahar si batem pana se topeste zaharul. Adaugam cele 2 linguri de cacao(cerneti cacaua), cele 7 galbenusuri si amestecam usor, apoi se adauga cele 12 linguri faina.
Preparam glazura asa: Se topeste ciocolata cu zaharul in 5 linguri cafea(pt fiecare cub de ciocolata se pune 1 lingura cafea).
Prajitura se asambleaza asa: Blatul taiat in doua pe orizontala se insiropeaza, se umple cu crema rezultata, iar deasupra intindem glazura de ciocolata. Se da prajitura la rece. Eu am glazurat toata prajitura, dar era mai bine daca o portionam si glazuram fiecare bucata separat, cred ca era mai aspectoasa. Va asigur insa ca a fost f. gustoasa si a avut mare succes.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com