Aceasta tarta cu afine va va insenina ziua!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 300 g biscuiti
  • 50 g migdale
  • 120 g unt

Umplutura :

  • 750 g branza proaspata
  • 250 g lapte dulce
  • 200 g afine
  • 50 ml apa
  • 30 g nuca de cocos pisata
  • 2 linguri gelatina pudra
  • coaja si sucul de la o lamaie

Mod de preparare:

Tocati marunt biscuitii si migadalele. Adaugati untul si amestecati bine. Tapetati o forma rotunda de copt si puneti amestecul de biscuiti, intinzand si pe margini. Coaceţi aluatul timp de 8 minute la cuptorul incins, dupa care lasati sa se raceasca. Amestecati gelatina cu apa si cu sucul de lamaie si lasati sa se dizolve complet in apa ferbinte. Amestecati branza, laptele, nuca de cocos si coaja de lamaie, adaugati gelatina dizolvata si turnati jumatate din umplutura in forma. Presarati afine (pastrati cateva afina pentru decor) peste umplutura si turnati restul de crema deasupra. Lasati sa se raceasca peste noapte. Inainte de a servi tarta, decorati cu afinele ramase.

Sursa foto: laurat


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta cu afine.