Dificultate: redusa
Ingrediente:
6 oua
| 500 g smantana
| 1 pepene galben
| 1 lingurita bicarbonat
| 7 linguri faina
| 6 linguri zahar
| 4 linguri ulei
| 2 linguri iaurt
| 3 linguri apa
| 1 radacina ghimbir
| 3 linguri cacao
| un praf de sare
Mod de preparare:
Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu 4 linguri de zahar, bicarbonatul, 4 linguri ulei, apa, ghimbirul ras, iaurtul si faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se tapeteaza o tava pentru aragaz cu hartie de copt si se pune amestecul in tava. Se amesteca cele 2 linguri de cacao cu o parte din amestec. Se aseaza tava la cuptor la foc mediu. Intre timp se taie pepenele felii foarte subtiri. Blatul copt se lasa pe un gratar sa se raceasca si apoi se taie pe jumatate. Smantana se bate bine cu un tel si se adauga zahar dupa gust. Pepenele se aseaza in forma de solzisori pe jumatate de blat. Se acopera cu cealalta jumatate se si preseaza. Intre timp, se prepara pe foc un sos de ciocolata din 300 g zahar, 100 g cacao, 50 g ulei si 100-150g apa. Rece, prajitura se taie patrate si se serveste cu frisca si sos de ciocolata.
Sursa foto:dreamagicjpwww.flickr.com/photos/dreamagicjp/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|