ardei – 1kg
| carne tocata – 500gr
| orez – 100gr
| ceapa – 2 buc
| bulion-2 linguri
| patrunjel- 1/2 legatura
| leustean – 1/2 legautura
| cimbru- 1/4 lingurita sau cateva frunze tocate marunt
| sunculita/ slanina- 100 gr
| ulei – 2 linguri
| sare si piper dupa gust
| optional: smantana – 1oo ml pentru servire
Din aceste ingrediente vor iesi 5 portii de ardei umpluti cu carne.
Timpul aproximativ de preparare a acestor ardei umpluti cu carne este de 1 ora.
Modul de preparare a retetei de Ardei umpluti cu carne:
1. Pentru inceput, curatam ceapa, o tocam marunt si o calim putin intr-o tigaie cu cele doua linguri de ulei. Apoi adaugam si bulionul, mestecam bine si asteptam sa isi schimbe putin culoare bulionul.
2. Intr-un vas punem carnea tocata, ceapa si bulionul, orezul trecut prin cateva ape, cimbrul, verdeata tocata marunt, cate un varf cutit de sare si piper.
3. Iar acum dezarmam ardeii icon smile Ardei umpluti cu carne Ii spalam binisor, stergem cu un prosop. Cu un cutit bine ascutit le taiem cozile, iar apoi cu atentie taiem si capacele. Ii curatam pe interior de seminte.
4. Pregatim o oala in care ii vom fierbe. Umplem fiecare ardei in parte cu umplutura, dar lasam loc de un deget pana sus, deoarece orezul isi va mari volumul. Bineinteles, ca nu m-am abtinutt sa fac si cateva sarmalute in frunza de vie alaturi de acesti ardei umpluti cu carne icon razz Ardei umpluti cu carne
5. Odata umpluta oala, punem 200 ml apa, cat si sunculita sau slanina taiata bucati. Lasam la fiert la un foc potrivit pentru aproximativ o ora. Iar cei ce nu se grabesc prea tare, le propun sa mai tina oala la cuptor pentru inca 30 min.
6. Ii vom servi calzi cu putina smantana.
Va uram pofta buna si sanatoasa la acesti deliciosi ardei umpluti cu carne!:)
Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|