Ingrediente necesare pentru pasca cu umplutura de branza de vaci si stafide:
- 1 kg faina
- 50 gr drojdie
- 600 gr zahar
- 400 ml lapte
- 10 oua
- un pachet unt
- 1,5 kg branza de vaci(branza mea fu de la buni,facuta cu lapte proaspat de vaca)
- 100 gr gris
- 100 gr smantana
- sare,coaja de lamaie,3 pliculete zahar vanilat,esenta de rom
Mod de preparare pasca cu umplutura cu branza de vaci si stafide:
Drojdia se dizolva in lapte caldut+50 gr faina+50 gr zahar. Se lasa la dospit.
Dupa ce a crescut plamadeala se adauga 250 gr zahar, restul de lapte si faina, 3 oua intregi, sare. Se framanta pana se formeaza aluatul, apoi se incorporeaza treptat untul topit.
Branza de vaci se amesteca cu 300 gr zahar, smantana, stafidele inmuiate, 7 oua, grisul si aromele.
Se aleg tavi rotunde, se ung cu unt,se tapeteaza cu faina. Cu o parte din aluat se acopera fundul si peretii formelor, iar din restul de aluat se fac suluri impletite. Se umplu formele cu branza si se aseaza frumos sulurile de aluat.
Se ung cu ou, se lasa putin la crescut, apoi se coc in cuptorul incins timp de o ora. Se scot reci din forma.
O reteta propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro