Ingrediente:
100 grame ciocolata amaruie
| 125 gr unt
| 200 gr zahar
| 5 oua
| 200 gr faina
| un praf de sare
| 1 plic praf de copt
| 100 grame de biscuiti digestivi
Mai intai am topit ciocolata intr-un vas. Vasul nu este unul special pentru ciocolata, ci este de fapt un bol pentru mixer, dar al carui material permite si topirea ciocolatei sau ajuta aluatul sa creasca mai repede la dospit.
Cum se procedeaza?
Ciocolata am rupt-o bucatele si peste ea am turnat cam 300 gr de apa clocotita. Apa am turnat-o incet, scurgand-o pe marginea vasului. Apoi am inchis vasul cu capacul sau si l-am lasat sa stea 10 minute. Dupa ce am deschis capacul, am scurs apa si in urma a ramas aceasta minunata crema! In timpul in care nu a trebuit sa-mi bat capul cu topitul ciocolatei, am sfaramitat cu mana 100 grame de biscuiti digestivi.
Pentru a lucra in vas am folosit o paleta , foarte practica datorita marginilor elastice. Dupa ce am topit ciocolata am adaugat untul topit si l-am amestecat bine cu ciocolata. Am adaugat ouale unul cate unul amestecand bine, zaharul si apoi incet, incet faina amestecata in prealabil cu sarea si praful de copt.
In aluatul obtinut am turnat la final biscuitii sfaramitati si am amestecat bine. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor pentru aproape 1 ora, la foc incet. La final a iesit o prajiturica foarte aromata, iar biscuitii i-au dat un aspect cu totul deosebit! ;)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|