Am dorit de mult sa incerc supa de linte, dar nu gaseam pe piata, asa ca intr-0 buna zi au inceput sa distribuie acest produs in supermarket, iar eu neaparat am achizionat-o. Sunt sigura ca supa de linte proaspata este mult mai buna, dar ne multumim cu ce gasim pe piata. Odata pregatita aceasta supa de linte veti vedea ca este mult mai diferita fata de ce suntem obisnuiti, deoarece folosim cimbru, usturoi si chiar menta uscata. Inrudita cu fasolea, supa de linte este atat de satioasa si se poate adapta unui post renuntand la unt, smantana si oua.
Pentru aceasta reteta veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
linte – 200 gr
| morcov- 2 buc
| ceapa – 1 buc
| unt- 50 gr
| radacina de patrunjel – 1 buc
| pasta de tomate- 2 linguri
| usturoi – 3 catei
| oua – 2 buc
| smantana – 3 linguri
| cimbru – cateva frunze
| menta uscata – 1 lingurita
| sare si piper dupa gust
Timpul de preparare a supei de linte:
pentru inmuierea lintei – 10 ore
| preparare – 1 ora
Din aceste ingrediente vor iesi 6 portii de supa de linte.
Modul de preparare a retetei de Supa de linte:
1. Pentru inceput, punem lintea la inmuiat pentru 10 ore. Aceasta se poate lasa si peste noapte.
2. Intr-o oala punem lintea la fiert la un foc mic pentru 40 min, iar la expirarea timpului se verifica daca aceasta este fiarta. La textura trebuie sa semene cu fasolea fiarta.
3. In acest timp, curatam morcovul, ceapa, radacina de patrunjel, usturoiul . Intr-o tigaie punem untul la topit si sotam legumele tocate marunt pentru 2-3 minute la un foc potrivit, iar apoi adaugam si pasta de tomate, o lasam un minut pana isi schimba culoarea.
4. Legumele sotate le punem in oala si le fierbem 15 min. Punem cimbrul si menta uscata.Apoi inchidem focul si lasam sa se raceasca.
5. In acest timp din smantana si galbenusul de oua facem o compozitie omogena cu putina apa rece. O adaugam in oala si mestecam. Potrivim de sare si piper si lasam totul sub capac pentru 5 min.
6. Servim supa de linte cu cateva fire de menta uscata.
Va uram pofta mare la aceasta supa de linte
Mai multe retete interesante veti gasi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |