Sunt ceva de vis - aluatul e fraged, crema acrisoara si racoroasa, fructele delicioase...
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
90 g unt
| 1 lingura ulei
| 3 linguri apa
| 1 lingurita de zahar
| 1 praf de sare
| 160 g faina
Umplutura:
2 portocale
| suc de la 1 lamaie
| 100 g zahar
| 80 g unt
| 2 oua
| 2 galbenusuri
| fragi
| mure
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului amesteca ingredientele intr-o tigaie si pune totul pe aragaz, la foc mic, pana ce untul s-a topit si incepe sa faca bulbuci pe margine. Tot ce iti mai ramane de facut e sa torni untul fierbine intr-un bol incapator, peste160g faina (1 cup), sa omogenizezi toata treaba cu o furculita si sa pui aluatul la frigider, sa se racoreasca bine (macar jumatate de ora ). In 5 minute e gata - nu o sa mai folosesc nicio alta reteta de aluat de tarta de acum incolo - asta e perfecta! In timp ce aluatul se odihneste la rece, pune de un orange curd rapid. Amesteca coaja rasa si sucul de la portocale cu sucul de la lamaie cu zaharul si untul. Pune amestecul la foc mic, si in timpul asta, bate 2 oua cu 2 galbenusuri. Cand untul s-a topit, adauga putin din acest amestec peste oua si amesteca bine - astfel incalzesti putin ouale. Mai departe, toarna ouale incalzite peste mixtura din tigaie, da focul mic-mic si amesteca vigilent pana ce crema incepe sa se ingroase si capata consistenta unei smantani mai subtiri (va dura cam 15 minute, dar nu te da batut si nu trage chiulul de la amestecat - doar nu vrei sa faci omleta in loc de crema fina si delicioasa. Daca vrei sa fie super-fina crema, odata ajuns aici, poti sa o treci prin sita - mie, una, imi place sa simt coaja de portocala, asa ca am sarit peste pasul asta. Intoarce-te la aluat si aseaza-l cu degetele in forme de mini-tarte (sau intr-o forma de tarta mare) unse cu unt, inteapa-l cu o furculita si coace-l la 180 grade timp de 10-15 minute, pana e auriu. Lasa aluatul sa se raceasca putin si apoi umple generos fiecare tarta cu orange curd si aseaza deasupra fragi si mure din belsug.
Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul: http://leblogpiquant.blogspot.com/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |