Prima transa de visine din acest an s-a transformat intr-o delicioasa prajitura. Am facut o combinatie dintre o reteta pe care o aveam intr-o carte mai veche de bucate si niste idei pe care le mai vazusem pe net. Incercasem mai demult ceva asemanator, dar atunci nu am fost multumita de rezultat si nu v-am aratat reteta. De aceasta data combinatia a reusit mult mai bine, asa ca merita sa ajunga pe blog :)
Pentru o tava de 24x37, sau putin mai mica:
Mod de preparare:
Amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Le mixam pana se dizolva zaharul complet, sau macar pe jumatate. Daca folositi zahar fin, se dizolva mult mai usor decat zaharul tos normal.
Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam unul cate unul peste unt si mixam in continuare. Batem albusurile spuma, iar faina o amestecam cu praful de copt. Incorporam in unt cate 1- 2 linguri de faina, alternativ cu 1 - 2 linguri de albus, pana se termina ambele. La sfarsit adaugam iaurtul si amestecam putin. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com