Ingrediente necesare pentru poale in brau:

Pentru aluat avem nevoie de:

    500g faina   2 oua 25 g drojdie 50 g zahar 100 g smantana 150 ml apa calduta 50 g unt coaja de lamaie si portocala

Pentru umplutura de branza avem nevoie de:

    250 g branza de vaci 2 galbenusuri 100 g zahar 1 zahar vanilat coaja de portocala si lamaie stafide esenta de rom

Poale in brau – Mod de preparare:

Intr-un vas punem faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putina apa calduta. Lasam putin,pana a inceput drojdia sa spumeze. Adaugam ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit, smantana si apa calduta. Framantam bine pana nu se mai prinde aluatul de maini. Dam aluatul obtinut la loc cald pentru o ora.

Preparare umplutura de branza:

Se amesteca branza cu zaharul, adaugam galbenusurile batute bine, stafidele spalate, coaja de portocale si esenta de rom si omogenizam bine compozitia. Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate. Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza. Pentru placintele se pune branza pe partea de aluat taiata patrat si se unesc marginile. Placintele se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou,se mai lasa cam 15 minute in tava apoi le dam la cuptor pana se rumenesc. Cand sunt gata se ung cu putin ulei (apa), apoi presuram zahar pudra peste placintele de poale in brau.


Pofta buna!

 

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe culinare.tv