Dificultate: redusa

Ingrediente:

    300 g paine alba  8 linguri ulei de masline 700 g rosii 1 ardei gras 1 ceapa rosie de apa 1 legatura busuioc 1 catel de usturoi 1 lingura capere 4 linguri otet alb sare piper


Mod de preparare:  

Painea se taie cubulete de circa 2 cm, care se prajesc usor in putin ulei de masline incins. Rosiile se spala si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se piseaza. Intr-un bol, se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot,
usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste decorata cu frunzulite de busuioc.