Dificultate: redusa

Ingrediente :

    200 g unt 500 g faina 100 ml lapte 3 g drojdie 1 lg zahar 200 g  gem caise 400 g visine din compot 250 g nuca macinata  5 oua 340 g zahar pudra

Mod de preparare :

Incepeti prin prepararea aluatului. Amestecati untul, faina, 1 ou, apoi adaugati drojdia dizolvata in lapte caldut si o lingura de zahar. Framantati bine aluatul, il imparatiti in 4 parti egale si il lasati sa creasca la loc cald, timp de 30 de minute. Bateti albusurile de la oua cu 170 g zahar pudra si nuca macinata.Intr-o tava unsa cu unt, intindeti prima foaie de aluat si o ungeti cu gem de caise. Intindeti cea de-a doua foaie si o asezati cu grija peste prima. Intindeti uniform crema de nuci, urmeaza apoi inca o foaie, deasupra ei puneti visinile bine stoarse si urmeaza ultima foaie de aluat. Dati tava la cuptorul bine incins, cam 30 de minute. Intre timp, bateti cele 4 galbenusuri si restul de zaharul pudra. Cand s-a rumenit, scoateti prajitura pe o farfurie plata si turnati deasupra amestecul de galbenusuri, formandu-seastfel o pojghita de crema. Se lasa sa se raceasca, iar deasupra puteti orna cu ciocolata rasa.