Ingredientele


Pentru blat iti trebuie:
 

    6 albusuri 200 grame zahar 200 grame nuca macinata  3 linguri faina 1 praf de copt


Pentru crema iti trebuie:
 

    10 linguri de zahar 220 grame unt 200 g nuca 200 g ciocolata neagra 5 linguri ulei 6 galbenusurile ramasa de la blat

 


Mod de preparare:

 

Pentru blat pregatesti asa:


Separi ouale.Bati albusurile spuma,adaugi nuca macinata,zaharul faina si praful de copt. Dupa ce coci blatul torni peste el asa fierbinte 200 g ciocolata alba razalita sau topita(cu 3 linguri ulei). Eu am ales varianta de razalita peste blatul fierbinte.Se da la rece.


Pentru crema pregatesti asa:


Caramelizezi 5 linguri de zahar si adaugi untul.Adaugi apoi galbenusurile frecate cu celelate 5 linguri de zahar si nuca zdrobita marunt.Amesteci crema si o pui la fiert pina se ingroase si apoi se lasa la rece.Se intinde peste blatul cu ciocolata alba,peste care torni ciocolata neagra topita cu cele 5 linguri ulei(eu am ales varianta frisca peste crema si pot sa va spun ca e super buna si o voi avea mereu in carnetelul meu de prajituri)

 

Mai multe retete delicioase si interesante puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com