Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluat:

    200 g faina 100 g zahar 100 g unt  1 ou sare

Umplutura:

    50 g unt 3 oua 200 g branza de vaci 350 g visine fara samburi 100 g zahar 125 g frisca batuta 1 lingurita rasa faina de porumb sare 30 g migdale taiate

Mod de preparare:

Se pregateste aluatu astfel: se amesteca faiana cu zaharul, se adauga untul, oul si un praf de sare. Se framanta bine, dupa care se intinde o foaie groasa de 2 cm, care se asaza intr-o tava rotunda unsa cu unt. Din aluatul ramas se face un sul lung si subtire care se intinde pe marginea formei de jur imprejur si
se apasa cu degetele in asa fel incat sa se ridice cam de 2 cm deasupra ei. Se pune peste aluat o coala de hartie pentru copt si se tine aluatul o ora la frigider. Se incinge cuptorul si se coace aluatul mai intai 15 minute, iar apoi, dupa ce s-a indepartat hartia inca 5-10 minute. Se topeste untul si se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, galbenusurile, frisca, faina si un varf de cutit de sare, adaugandu-se putin cate putin din untul topit, si la urma albusurile batute spuma. Se imprastie visinele peste aluatul copt, se toarna deasupra umplutura de branza, se niveleaza cu o spatula, iar pe margini se presara de jur imprejur feliile de migdale. Prajitura cu branza se da prajitura la cuptor, se coace 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in forma si se tine la frigider.