o cana 1/2 faina cernuta ca pentru o prajitura pufoasa
vanilie
un praf de copt
orice fel de fructe vrem sa folosim
Mod de preparare prajitura cu fructe:
Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Pregatim si tava pentru prajitura ungand-o cu unt si tapetand-o cu faina. Intr-un bol, frecam zaharul cu galbenusurile si patru linguri de apa fiarta, adaugam uleiul si faina, mixam in continuare pana la omogenizarea completa a tuturor ingredientelor. In alt bol (unul mai inamlt) batem albusurile spuma (teapana – hei, aici nu mi-a iesit pasienta de data asta, dupa cum v-am spus albusurile nu s-au facut tepene)si le amestecam cu compozitia de oua. Deasupra presaram rubarbura taiata destul de marunt (pentru fructele abia spalate – dati-le prin putina faina inainte) pe toata suprafata compozitiei intinse in tava si bagam la cuptor. Ca pentru orice pandispan cu albusuri batute spuma, primele douazeci de minute sunt sfinte – nu deschidem usa cuptorului – asta daca nu vrem sa se lase pandispanul. Dupa aceasta perioada de timp, putem verifica din cand in cand daca e gata. Cea mai sigura metoda, e sa infigem o scobitoare in blat, daca iasa curata, e gata, daca nu, o mai lasam 10 minute dupa care o verificam iar. La sfarsit presaram zahar pudra cat prajitura este calduta inca, si o taiem patratele - nu prea mici caci fiind o prajitura rustica, se papa in felie sanatoasa