Salutare oameni buni,


Cald dom'le, cald a fost zilele astea, asta e si motivul pentru care am lasat-o mai moale cu gatitul, pofta de mancare zero, imaginatie zero, si de aici a rezultat o pauza pe blogul meu culinar.
Abia azi am reusit sa "inventez" ceva in farfurie. O mancare destul de usoara la digestie si usor de executat. Piept de pui cu legume si niste cartofi noi facuti natur.


Ingrediente pentru doua portii:

    1/4 piept de pui taiat cubulete un gogosar rosu un morcov o ceapa rosie 1/2 dovlecel 2 catei usturoi o bucatica de ghimbir 2-3 cartofi potriviti o lingura de suc de rosii sau ketchup sare, piper, marar, ierburi de provence

Taiem dovlecelul cubulete, morcovul, ceapa si gogosarul juliene, punem wok-ul la incins cu putin ulei, apoi prin razatoarea fina dam ustuoiul si ghimbirul, ii punem un pic la calit, peste care punem carnea de pui.
Dupa 2-3 minute adaugam ceapa si morcovul, iar apoi gogosarul si dovlecelul. Asezonam cu sare, piper si ierburi de provence si adaugam acea lingura de suc de rosii sau ketcup. Cartofii i-am fiert 5 minute dupa care i-am scurs de apa, am adaugat sare, piper, un strop de ulei de masline extravirgin si o lingura de marar proaspat tocat.Pe deasupra se poate rade si putin parmezan sau cascaval. A iesit foarte gustoasa, merita sa incercati. Numai bine!

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com