Dificultate: redusa

Ingrediente:

    6 oua 300g zahar 200ml smantana 250g faina 1 lingurita praf de copt 800 g piersici sare 1 lingura esenta de rom 50 g nuci 1 plic zahar vanilat 50 g zahar praf 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Piersicile se spala, se scot samburii, dupa care se taie in felii lungi. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma, adaugandu-se treptat zaharul si esenta de rom. Cand s-a omogenizat bine se adauga galbenusurile, smantana, zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca bine, si treptat se adauga faina si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se asaza fructele in mod uniform. Nucile zbrobite si scortisoara pisata se presara deasupra piersicilor. Se baga prajitura in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, pana ce se rumeneste uniform. Prajitura se serveste calda, cu zahar pudra presarat deasupra.