Este un desert fin, delicios, care se prepara destul de repede. Eu am facut usoare modificari, adaugand in compozitie zahar vanilat si menta uscata. De ce menta? Ador combinatia ciocolata + menta, este racoritoare, aromata. Sa va spun reteta:
Timp de preparare: aprox 40 de minute.
Ingrediente: 150 gr unt, 160 gr biscuiti de cacao, 200 gr ciocolata amaruie, 2 linguri coniac, 250 frisca nebatuta(30-35% grasime), 15 gr gelatina, 1 lingurita menta uscata, 2 vanilii.
Pentru ornat: 50 gr ciocolata amaruie, 50 ml lapte, 1/2 ciocolata tot amaruie razuita.
Mod de preparare: Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intrun robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava de chec cu folie de plastic si adaugati amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri. Raciti compozitia la frigider.
Topiti 200 gr ciocolata amaruie intr-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe, raciti usor apoi adaugati coniacul, frisca nebatuta, 2 vanilii si 1 lingurita menta uscata sfaramata bine. Va re
Mai multe retete gustoase si interesante puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com