5 / 6

Mucenici cu nuca

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mucenici cu nuca:

  • 1 kg faina
  • 1/2 lamaie
  • 1 portocala
  • 50 gr drojdie
  • 1lg bicarbonat
  • 200 gr zahar
  • sare, vanilie
  • 70 gr margarina
  • 70 ml ulei
  • nuca,miere,es rom,zahar,ptr. sirop, es vanilie
  • nuca cocos
  • 500 ml apa
  • 50 gr margarina

Mod de preparare mucenici cu nuca:

Puneti faina cernuta de doua ori intr-un vas de plastic. Adaugati drojdia sfaramata, sare, si bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie si zeama de la portocala.
Apa se pune la incalzit se pune zaharul si razatura de la lamaie, portocala si vanilia.
Uleiul, de asemenea se pune la incalzit cu margarina taiata cuburi, si se lasa pane se topeste margarina.
In vasul cu faina se pune apa calduta cu zaharul si celelalte.
Se amesteca. Turnati apoi in fir uleiul cald cu margarina topita, in fir, si framantati bine, intr-o incapere calda, cam 20 min.
Acoperiti cu un servet de bumbac, si lasati la crescut. Intre timp, macinati nuca si amestecati-o cu zahar si vanilie.
Dupa ce a crescut aluatul de 3 ori fata de initial se imparte in doua jumatati. Voi face prin doua metode, sfintii, care cred ca o sa va placa!


I metoda(colaci polonezi)

-se imparte I jumatate, la randul ei in doua.
-se intind 2 foi, mai mult lungi decat late.
-fiecare foaie se unge cu 25 gr de margarina, apoi se impatureste in forma de plic, apoi se da la rece 10 min.
-dupa aceea se repeta iar operatiunea de mai sus, numai ca foaia se impatureste in 4.
-dupa inca 10 min, foaia se intinde  in grosime de 1 cm, se taie fasii lungi de 30 cm, late de 2 cm, care la randul lor se taie in doua pe lungime, se rasuceste usor, apoi se impleteste sub forma de opt.
-se aseaza in tava si se dau la copt.
-apoi se lasa la racit
-se face in sirop din zahar, vanilie, rom, apa, razatura, miere si se baga fiecare colocel in siropul fierbinte, apoi se aseaza pe platou si se presara cu nuca si cocos.

 

II metoda:(de la Laura)
-se imparte aluatul ramas in mingiute mici
-din fiecare mingiuta, se face un sul, care se intinde pe lungime se presara nuca cu zahar si apoi se ruleaza, formand un opt
-asezam in tava si lasam la crescut, apoi introducem in cuptor, si coacem pana incep sa se faca rumeni usor.
- cand vedem ca aproape s-au copt,turnam siropul peste ei, si lasam pana se absoarbe si se rumenesc frumos
-scoatem din cuptor, ungem un pic cu miere , presaram nuca peste ei, si asezam pe platou!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul culinarecufeteistete.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri