Eu sunt un mare fan al tarhonului. Imi place la nebunie aroma lui delicata, care nu mai seamana cu nimic altceva. Asa ca m-am gandit sa combin 2 mari pasiuni ale mele, tarhonul si mazarea noua, intr-o farfurie de carbonara care a iesit muuult peste asteptarile mele! Just wonderful!

Nimic nu poate fi mai simplu! In timp ce fierbi pastele in apa sarata (dupa indicatiile de pe ambalaj), toaca vreo 300g pancetta/bacon/slaninuta afumata in bucatele nu prea mici si rumeneste-le intr-o lingura de ulei de masline.

Cu un minut inainte sa fie gata pastele arunca langa ele, in oala, o mana de mazare noua. Scurgele-le si toarna pastele+mazarea in tigaia cu porcarii. Amesteca vitejeste, presara deasupra o jumatate de legatura de tarhon maruntita si stinge focul.


The final touch: sosul - amesteca 1 ou batut cu 50ml smantana lichida si toarna-l peste pastele fierbinti. Caldura pastelor se va acupa de ou, si va rezulta un sos cremos si perfect (s-ar putea sa fie prea gros, insa - daca asa stau lucrurile, il poti dilua cu putina apa, asa cum am facut si eu).

Presara piper proaspat macinat si parmezan ras deasupra si devoreaza-le cu multa pofta!

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com