O mancare usoara si foarte gustoasa, cartofi umpluti cu spanac.
Dificultate: redusa
Ingrediente:
300 g spanac
| 800 g cartofi
| sare
| 1 ceapa
| 40 g seminte de floarea- soarelui
| 1 lingura unt
| 200 g branza de burduf
| piper
| 150 g cascaval
| unt
Mod de preparare:
Spanacul se spala si se fierbe cateva minute, dupa care se scurge, se lasa sa se raceasca si se toaca mai mare. Cartofii se spala bine si se fierb 20 de minute in apa cu sare. Ceapa se taie marunt, iar semintele de floarea-soarelui se prajesc intr-o tigaie fara ulei, se scot si se pun deoparte. Se incinge untul si se caleste putin ceapa, apoi se adauga spanacul. Se caleste cateva minute, iar apoi se adauga branza sfaramata si semintele de floarea-soarelui. Se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja si se taie in doua (pe lung) se scobesc cu o lingurita, lasandu-li-se o margine ingusta. Miezul de
cartofi se adauga la compozitia de spanac, se adauga sare si apoi se umplu cu ea cartofii. Se aseaza intr-o forma unsa cu unt, se presara cu cascavalul ras si se baga la cuptorul incins. Se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute, se scot si se servesc fierbinti.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|