Dificultate: redusa

Ingrediente :

Aluat :

    200 g unt 100 g zahar 1 varf de cutit sare 1/4 baton vanilie (miezul ras cu cutitul) 200 g faina 150 g alune macinate

Umplutura

    50 g unt 30 g zahar 1 varf de cutit sare 1/4 baton de vanilie (miezul ras) coaja rasa de la 1/2 lamaie 100 g martipan  2 oua 20 g faina 1 kg cirese dulci

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul, se amesteca toate condimentele, dupa care se framanta, se acopera si se tine doua ore la rece. Se intinde o foaie groasa  si se imbraca o forma rotunda cu peretii detasabili. Se inteapa aluatul (doar pe fundul formei) si se coace la 200°C, mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt, iar dupa ce s-a indepartat hartia, inca 5-8 minute. Intre timp, se prepara umplutura : se freaca spuma untul, zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si martipanul taiat cubulete fine, se adauga ouale, faina, se amesteca bine si se toarna peste aluatul fierbinte. Se da tarta la cuptor, se coace circa 20 de minute, se lasa sa se raceasca si se presara peste ea ciresele spalate, scurse de apa si curatate de samburi.