Dificultate: redusa

Ingrediente:

    5 mere 300 g zahar 160 g faina 3 oua 100 ml smantana groasa 160 g unt 50 g stafide 50 g migdale curatate si taiate feliute 50 ml rom 1 praf de scortisoara

Mod de preparare:

Merele se curata, se taie in patru si se scot samburii. Se aranjeaza intr-o tava, se pudreaza cu scortisoara, apoi se adauga 50 g de zahar si 80 g unt taiat marunt. Se da la cuptor sa coaca, amestecand din cand in cand merele. Intr-un castron se bat ouale cu 200 g zahar, smantana, 50 g unt topit, faina si stafide. Intre timp, se taie marunt migdalele si lipesc pe peretii si fundul unei forme unse cu unt. Dupa ce s-au copt, se asaza merele coapte in acest vas. Se varsa compozitia cu oua peste mere si se da totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se scoate din forma. Se pune la fiert 3 linguri de apa cu zaharul ramas pana  se topeste zagarul, se ia de pe foc, se adauga romul si cum acest sirop se unge prajitura.