ciuperci champignon de o marime potrivita – 400 g
| ceapa- o buc. potrivita
| usturoi – 5 catei
| sunca – 100 g
| smantana – 100 ml usoara/ 50 ml grasa
| cascaval / telemea – 100 g
| patrunjel – jumatate de legatura
| ulei- 2 linguri pentru calit
| sare si piper dupa gust.
Portii: 5
Ciupercile sunt nelipsite de la o masa festiva. Ciupercile din checul aperitiv, cele din sarmelele de post, dar niciodata nu am gatit ciupercile umplute si gratinate cu cascaval sau telemea. Astfel pusa pe fapte, am cautat mai multe retete si imbanandu-le pe toate am obtinut una noua. Ciupercutele umplute sunt foarte satioase, iar sucul ce il lasa in timpul pregatirii are un gust deosebit. Avantajul lor este timpul scurt de pregatire, iar produsul final este pe masura asteptarilor.
1. Pentru inceput, am spalat ciupercile, le-am scos piciorusele si le-am pus la storc cu caciulitele in jos.
2. Dupa aceasta am pregatit o umplutura pentru ele astfel: intro tigaie cu doua linguri de ulei am pus ceapa tocata marunt la calit, mestecand am adaugat si usturoiul curatat si tocat marunt. Atentie la timpul alocat pentru calitul usturoiului! In maxim un minut se arunca si sunca taiata cubulete, dupa care se mai lasa inca 5 min sub capac la un foc potrivit. Spre final adaugam si smantana, miscoram focul putin si asteptam pana scade apa de la compozitie. Ulterior, luam tigaia de pe foc, punem patrunjelul tocat marunt un varf cutit de sare si un praf de piper.
3. Din compozitia formata umplem ciupercile stoarse si le punem intr-o tava cu hartie pentru copt.
4. Deasupra ciupercilor umplute punem cascavalul sau telemeaua data prin razatoare cu ochiurile cele mai mici.
5. In cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, asezam tava si le tinem 20 min. Nu-i asa ca-i usor? Va urez pofta buna!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|