Dificultate: redusa

Ingrediente:

    750 g rosii 1 ceapa 1 morcov 1/2 radacina telina 1 dovlecel 1 lingura de unt 100 g orez 2 linguri de smantana 75 g branza rasa 1 lingurita patrunjel tocat 1 lingura ulei de masline sare piper

Mod de preparare:

Se spala rosiile si se taie capacul. Se scobeste miezul cu o lingurita. Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se caleste in unt. Morcovul, telina si dovlecelul se spala si se taie cubulete. Peste ceapa calita, se adauga orezul si se caleste inca putin, dupa care se adauga 200 ml de apa. Se adauga morcovii, miezul de rosii si se mai lasa sa fiarba  inabusit inca 5 minute. Apoi se adauga telina, dovlecelul, sarea si piperul si se mai fierbe inca 15 minute. Se adauga smantana, branza si patrunjelul tocat la aceasta compozitie si se umplu rosiile. Rosiile umplute se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se pune capacul la fiecare rosie, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor pentru 20 de minute.