Este foarte simplu de facut, tot ce va trebuie este o bucata de aluat de patiserie (nu un pachet intreg), vreo 500 gr de branza de vaci, o mana de stafide (lasate la inmuiat in prealabil in rom sau cogniac), cam 200 gr de zahar, doua oua, esente de vanilie si rom.
Facem compozitia...punem branza de vaci intr-un bol si adaugam ouale, zaharul, esentele si stafidele, dupa care amestecam energic pana se omogenizeaza bine.
Dupa aceea varsam continutul in tava peste aluat si cu o spatula il nivelam.
Pe deasupra eu am asezat niste fasii de aluat sa formeze un caroiaj, dar se poate pune si o foaie intreaga de aluat, tot cam la 2-3 mm grosime si impunsa cu furculita si unsa cu putin ou batut.
Se da la cuptor circa 35-40 de minute la foc mic sau pana se dogoreste pe deasupra.
Si gata!
Atentie, lasati-o sa se raceasca binisor inainte de servire.
Foarte gustoasa a iesit.
O zi buna!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com