Ingrediente:
500 ml lapte
| 100 g unt
| 150 g faina
| 5 oua
| sare
Eu am facut reteta pe jumatate. Din cantitatile respective ies doua rulade. Se separa galbenusurile de albusuri si se bat spuma albusurile apoi se lasa la rece. Se fierbe la foc mic laptele impreuna cu untul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina in ploaie amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase. Dupa ce se omogenizeaza bine, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Cand este aproape rece, se adauga galbenusele amestecand, iar la urma albusurile batute spuma.
Compozitia se da la cuptor la foc moderat spre iute intr-o tava de aragaz foarte bine unsa si tapetata cu faina sau se pune hartie de copt in ea. Este gata cand se rumeneste, dupa aproximativ 45-50 de minute, se scoate si se rastoarna pe un prosop umed. Se ruleaza blatul in prosop si se lasa rulat la racit. (Aici mi s-a terminat bateria camerei foto si am folosit telefonul mobil)
Apoi se umple cu pate de ficat de casa (amestecat cu putin unt, gogosari in otet maruntiti si castraveti murati maruntiti), ori pasta de branza (amestecata cu unt si marar tocat),sau chiar cu felii de sunca si masline si se servesc drept aperitiv.
Pofta buna! :)
Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com veti regasi mai multe retete delicioase
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|