Pizza cu soia, o reteta excelenta pentru vegetarieni, dar si pentru cei ce prefera mancarea sanatoasa.
Dificultate: redusa
Ingrediente:
15 g drojdie
| sare
| 2-3 linguri ulei
| 150 g faina integrala
| 200 g faina alba
| 30 g soia cuburi
| 1 ceapa mica
| 1 ardei rosu
| 1 ardei galben
| 10-12 masline
| 50 g porumb dulce
| 50 g ciuperci fierte
| 2 linguir pasta de tomate
| 200 ml suc de rosii
| ½ lingurita rozmarin
| 1 lingurita miere
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: drojdia se amesteca cu putina apa calda si cu sare. Se lasa la loc cald cam 15 minute, dupa care se adauga faina, uleiul si treptat apa calduta. Se amesteca usor pana se obtine un aluat elastic. Se lasa sa se dospeasca la loc cald. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru pizza. Cuburile de soia se fierb in apa cu 2-3 foi de dafin, iar dupa ce s-au fiert, se taie feliute subtiri. Legumele si maslinele se taie feliute subtiri. Separat se amesteca pasta de tomate cu mierea, sucul de rosii si rozmarinul. Din aluatul care a crescut se intinde o foaie care se pune intr-o tava in care s-a presarat faina. Se da la cuptor doar 5 min, dupa care se scoate din cuptor si se unge uniform cu amestecul de tomate. Deasupra se presara cuburile de soia, legumele si maslinele taiate feliute, ciupercile si bobitele de porumb. Tava se da la cuptor si se lasa la foc mijlociu cca 30 min, rumenindu-se frumos.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|