Dificultate: redusa

Ingrediente:

    400 g spaghete sare 2 cepe rosii 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana 2 galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper

Mod de preparare: 

Spaghetele se fierb in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar sunca se taie fasii subtiri. Se incinge untul si se calesc usor fasiile de sunca, amestecand incontinuu, dupa care se adauga ceapa, usturoiul si verdeata tocata si se lasa putin sa se caleasca. Se toarna peste ele smantana si se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se ia cratita de pe foc si se adauga galbenusurile amestecate
cu cascavalul ras. Se sareaza, se pipereaza. Se scurg spaghetele si se amesteca cu sosul de
sunca si cascaval. Inainte de a le servi, spaghetele se pot decora cu frunze de maghiran sau cu cascaval ras.