Ingrediente:
5 oua
| 10 linguri zahar tos
| 5 linguri zahar farin
| 6 linguri faina
| 5 linguri ulei
| o lingura cacao
| o lingura cu coaja de lamaie rasa
| praf de copt
| esenta de vanilie
| esenta de rom
Mod de preparare:
5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua.Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor. Se imparte compozitia in doua. In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a doua esenta de vanilie si o lingura de cacao.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde compozitia alba si deasupra cea cu cacao.
Se coace in cuptorul deja incalzit, aprox 20 min. In timp ce se coace se pregateste glazura astfel:
5 galbenusuri,esenta de vanilie si 5 linguri zahar farin se bat cu mixerul pana se ingroasa si se deschid la culoare. Cand este aproape gata ,prajitura se scoate din cuptor si se pune deasupra glazura de galbenusuri.Se da din nou la cuptor pentru 5-10 minute, pana se intareste glazura. Se taie dupa preferinta, trecand tot timpul cutitul prin apa.
Sfat:
Pentru a se vedea mai bine cele “3 culori”,foloseste oua cu coaja rosie sau oua de tara,acestea au galbenusul de un galben mai pronuntat.
Pofta buna!
Pe blogul truedelights.wordpress.com veti gasi mai multe retete interesante
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|