Dificultate: redusa

Ingrediente:

    7 oua 14 linguri zahar 14 linguri faina 14 linguri ulei 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie 1 praf de sare 2 linguri cacao 1/2 pachetel zahar vanilat  miez de nuca

Mod de preparare:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, treptat uleiul si se bate cu telul, avand grija sa nu se lase compozitia. Se adauga praful se copt stins cu zeama de lamaie, vanilie, un praf de sare, miezul de nuca si apoi faina. Compozitia se imparte in doua, o parte va ramane alba, iar cealalta se amesteca cu cacao. Se unge cu ulei o tava, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia alba si deasupra ei pe cea de cacao. Se da la cuptor cam 50 de minute, pana capata o culoare maronie.

Puteti incerca si aceasta reteta de chec cu spuma de visine!