Zisa si "placinta greceasca cu spanac" sau, poate "copita de spanac"? Nu, asta nu, desi I find the greek name extremely funny :p Pana acum n-am fost in Grecia (sper sa remediem curand situatia) si, dintotdeauna, cand ma gandesc la bucataria greceasca, la placinta asta poftesc cel mai mult.
Am citit multe retete, dar pana la urma am mers pe mana genialului domn Lebovitz si trebuie sa recunosc - copita mea de spanac a iesit lovely:
Ingrediente:
Umplutura:
+ seminte de susan alb si negru, de aruncat artistic deasupra ;)
Am amestecat ingredientele pentru umplutura si am asamblat placintele dupa cum urmeaza:
Am intins o foaie de placinta, am uns-o cu amestecul de unt & ulei de masline, am asezat inca o foie deasupra, am uns-o bine si pe ea. Am asezat 3-4 linguri de umplutura la un capat al foii, pe latura mica, lasand cam 5-6 cm liberi spre marigine. Am impaturit cele 2 laturi lungi ale foilor peste umplutura, astfel incat sa rezulte un dreptughi lung, care are umplutura la un capat.
Am uns din nou cu unt toata treaba, si apoi, incepand de la capatul dinspre mine, am inceput sa impaturesc placinta pe diagonala, astfel incat sa rezulte un triunghi (sper ca pozele sa fie mai elocvente decat mine - geometria nu a fost niciodata punctul meu forte :p) La fiecare noua impaturire, am uns din nou foile cu unt & UM (I had to, ca sa fiu sigura ca copita mea o sa fie crocanta, asa cum imi doream). La final am tranfserat pacintele in tava, le-am presarat cu susan alb si negru, si le-am copt la 180grade timp de 15-20 de minute, pana s-au facut aurii si perfecte.
Pam-pam!
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com