Eclerele le-am facut dupa reteta de aluat de choix-a-la-creme, adica asa: 75 ml apa, 50 ml ulei, un praf de sare - acestea se pun la fiert. Cand amestecul da in clocot se adauga treptat 3-4 linguri de faina, se amesteca putin pe foc apoi se da vasul deoparte si se continua amestecatul ingloband 3 oua, pe rand. Aluatul final trebuie sa fie ca o pasta groasa. Am pus aluat cu poşul pe tava unsa putin cu ulei, asa ca in imagine, adica atat sub forma de ecler cat si de gogosele. marimea fiecaruia o stabiliti voi:

Se lasa la cuptor la foc potrivit - 180 de grade - cam 15 maxim 20 de minute.  Eu am folosit o salata de primavara din rulada de curcan, ridichi, castraveti - toate taiate cubulete, marar tocat marunt, sare.

Am amestecat totul cu un sos facut din jumatate maioneza, jumatate iaurt si zeama de la o jumatate de lamaie mica.
 

Pofta buna! :)

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com