O reteta gustoasa de briose fluturas

INGREDIENTE:

Aluat: 3 oua, 100 g zahar, 100 ml lapte, esenta de vanilie, 120 ml ulei, 200 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Umplutura: 400 ml lapte, 1 plic budinca de capsuni, 4 linguri zahar, 200 ml frisca.
Decor: gem de capsuni, miere, bombonele colorate.

PREPARARE:

Aluat: Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se pun hartiutele in tava de briose si se umplu cu aluat. Se coc 20-25 minute, in cuptorul deja incins, apoi se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Se amesteca laptele cu zaharul si praful de budinca. Se pun pe foc si se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca, asezand folie alimentara chiar pe suprafata budincii, pentru a nu se forma crusta. Se bate frisca si se amesteca in budinca racita.
Asamblarea: Se taie un capac din fiecare briosa, apoi se scoate interiorul cu ajutorul unei lingurite. Locul ramas gol se umple cu crema. Capacele se taie in doua si se aseaza deasupra, peste crema, in forma de aripioare. Intre ele se aseaza cate o lingurita cu gem de capsuni. Aripioarele se pot unge cu miere si se pot decora cu bombonele colorate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri