Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata parfe in 2 culori:
- 300 ml frisca
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura cacao
Mod de preparare:
Incepeti cu frisca, pe care o bateti spuma si o puneti deoparte. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai mare decat cel in care ati batut frisca, bateti spuma cele 3 albusuri, folosindu-va de mixer, adaugati treptat zaharul si zaharul vanilat, mixati pana la topirea zaharului, adaugati cele 3 galbenusuri si amestecati cu miscari blande, folosind o spatula pentru incorporarea acestora in spuma de albusuri. Adaugati aici si frisca batuta, amestecand tot asa bland, sa nu se lase spuma. Impartiti compozitia in 2 parti. Intr-una din ele adaugati cacao cernuta si omogenizati compozitia. Veti avea o parte de compozitie de culare galbena pal, iar cealalta cu cacao un maro deschis. Turnati cele 2 compozitii intr-o cutie de plastic, alternand culorile, sau daca doriti, compozitia galbena intr-o jumatate de cutie, iar cea maro, in jumatatea ramasa, asta ramane la alegerea voastra. Se tine in congelator cam 4 ore. Eu am avut o cutie de inghetata din comert in care am congelat parfe-ul. Din cantitatea de ingrediente pe care am avut-o, mi-a iesit fix o cutie. Am servit inghetata taiata felii sau sub forma de globuri, pe care le-am obtinut cu ajutorul lingurii de inghetata, am decorat cu topping de visine si fructe congelate. Cam asta a fost!
O reteta oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro