Dificultate: redusa

Ingrediente:

    3 pahare faina 1,5 pahar de zahar 3/4 pahar cacao 2 oua 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita de bicarbonat 1 virf de cutit de sare 1/2 pahar de ulei 1 pahar lapte caldut 1 pahar apa fierbinte(clocotita) 1 nucsoara(rasa) 1 lingurita de scortisoara 1/2 linguita de cuisoare 1  pumn de nuci tocate

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare, amestecati: faina, praful de copt, cacaua, zaharul, nucile, sarea, nucsoara, scortisoara si cuisoarele. Adaugati apoi ouale intregi, uleiul, laptele caldut si bicarbonatul stins cu putin otet. Treptat adaugati apa fierbinte si amestecati pana ce totul devine omogen. Aceasta compozitie se pune intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care o introduceti la cuptorul  incins pentru 50 de minute. Cand s-a rumenit puteti presara zahar pudra.
 

Incearca si aceasta reteta de chec cu spuma de visine!